Historie

1Firmaet blev grundlagt i 1942, da Niels Ove Nymanns far, Martin Nymann, investerede i en Opel Blitz lastvogn som lastede 2,5 ton.

På trods af svære kår under krigen, hvor bilerne kørte med gasgenerator og det ikke var usædvanligt med flere punkteringer på en enkelt tur til Ålborg, udvidede Martin Nymann i 1948 vognparken til 2 og siden 3 biler.

4Lige fra begyndelsen har kørsel med kreaturer – og indtil år 2000 også svin – været blandt hovedopgaverne i firmaet. Men også transport af alle typer varer til og fra landbrug, håndværkere, entreprenører, industri og i stor udstrækning private har været en del af forretningen gennem alle årene.
I 1979 overtog Niels Ove Nymann firmaet. Han investerede i 1980 i virksomhedens første kran, og i 1986 kom den første 3 akslede containerbil til.

I 2000 blev det besluttet at indstille kørslen med svin for i stedet at udvide området for kreaturkørsel, et område der er udvidet flere gange siden.cf1

Den stadigt mere vidtgående lovgivning på området for dyretransport har nødvendiggjort løbende investeringer i materiel, der lever op til kravene. I 2002 blev blandt andet opbygget den første treakslede dedikerede kreaturbil med fuld luftaffjedring og minimal læssehøjde.
Udviklingen løber dog også hurtigt inde for andre af forretningens områder, og i 2006 kom en 4 akslet bil til, målrettet kundernes ønsker inden for entreprenørområdet.

nybil3_mini

I 2006 startede vi desuden en lille niche med salg og levering af træpiller.

1. januar 2014 nåede en epoke til ende, da Niels Ove Nymann valgte at frasælge kreaturkørslen og reducere vognparken til én kran- og entreprenørbil med ham selv bag rattet. I dag består vognparken derfor af en 4-akslet såkaldt tridem hejseladsbil af mærket Volvo FM med 460 hk. Bilen er monteret med en 2620-K6 22 tonsmeter kran med 6 hydrauliske udskud fra Højbjerg Maskinfabrik. Dertil kommer en 3 akslet containeranhænger samt diverse containere.

IMG_5249